Over Cook-Ing

Wie we zijn, wat we doen én waarom

Biologisch ι Vegetarisch ι Persoonlijk ι Sinds 2013

Wat we allemaal doen? 

Je kunt bij ons zowel zakelijk als privé terecht. Voor catering partijen van 10 tot 500 personen en van borrelhapjes, taarten tot complete diners met kok aan huis. Ook koken we voor speciale gelegenheden als Valentijn, Pasen, Sinterklaas en Kerst heerlijke take away menu's voor thuis.

Daarnaast geven we regelmatig en met veel plezier kookworkshops. Zowel voor groepen (bijv met je teamuitje, vrijgezellenfeest of je eetclubje) als ook op open inschrijving vind je op onze pagina kookworkshops). 

Onze keuken is gevestigd achter in Barrel Wijnwinkel. Hier vind je tevens onze gezellige proefkamer met een lange tafel met plek voor 25 personen. We verzorgen hier regelmatig wijn-spijs proeverijen en etentjes en deze ruimte is ook af te huren voor private dining of een vergadering gecombineerd met ontbijt/lunch/hapjes of een wijnproeverij.

Wie is Ing van Cook-Ing? 

Oprichter en chef van Cook-Ing is Inge Fernhout-Janknegt. Zij startte in 2013 met Cook-Ing. 

'Ik was toen halverwege de 30, had jarenlang als marketeer in de commerciële sector gewerkt en het was hét moment om iets anders te gaan doen, iets wat dichter bij mezelf lag, iets waar ik zelf, maar vooral ook anderen blij van zouden worden. Ik heb er zelf jaren geleden voor gekozen om vegetarisch te gaan eten vanuit de overtuiging dat het beter is voor mijzelf, dier en de toekomst van onze aarde. Daarnaast zijn eten en koken 2 elementen waar ik erg blij van word. En zo werd in 2013 Cook-Ing een feit! Cook-Ing heeft zich mooi ontwikkeld door de jaren heen, in het begin kon je terecht voor een gezonde maaltijd voor thuis, die ik op mijn elektrische bakfiets persoonlijk kwam bezorgen, al snel opende ik een eetwinkel in de binnenstad, kwam er personeel en breidden we uit met catering en workshops. Sinds 2019 richten we ons alleen maar op catering en workshops en zijn we gestopt met de maaltijd service.

Ik ben getrouwd met Martijn Fernhout, vinoloog en eigenaar van Barrel Wijnlokaal en sinds 2018 zijn we samen eigenaar van Barrel Wijnwinkel. Wat is er een betere combinatie dan 'wijn en spijs'? Daarom bouwden we halverwege 2019 een prachtige groene keuken achterin de wijnwinkel en werken we sindsdien nog meer samen, oa door het organiseren van wijn-spijs diners en proeverijen.'

Waarom vegetarisch?

Cook-Ing was destijds de eerste (en nog steeds de enige) cateraar in Groningen die helemaal biologisch en vegetarisch kookt. Vegetarisch eten is voor ons een bewuste keuze en we laten iedereen vrij hierin, we willen een ander niet opleggen wat hij wel en niet mag eten. Onze missie is juist mensen kennis te laten maken met de gevarieerde, gezonde en verrassende mogelijkheden van de vegetarische keuken.

Deze manier van eten en met eten bezig zijn heeft de afgelopen jaren enorm aan terrein gewonnen. Er is meer en meer interesse in gezonde voeding en we zien deze groeiende vraag in onze opdrachten ook terug. Onze opdrachtgevers zijn niet alleen de mensen die puur vegetarisch eten. Maar juist ook steeds meer mensen die een omslag willen maken in hun eetpatroon door het volgen van een vegetarische kookworkshop. Of die juist eens een 'anders dan anders' catering willen voor familie of collega's. Waarbij ze vooral gaan voor kwaliteit, gerechten bereid met liefde en aandacht. Want wij koken zeker niet uit pakjes en zakjes en gebruiken ook geen vleesvervangers. We maken onze gerechten vers en gebruiken veel smaakvolle verse kruiden en specerijen. Het grootste compliment voor ons is 'we misten het vlees helemaal niet'. Dan weten we dat we het goed hebben gedaan. Want we willen graag overbrengen dat je heel goed en lekker kunt eten zonder dat je vlees of vis eet. 

Naast mooi bereide gerechten, besteden we ook veel aandacht aan de verzorging. De gerechten worden opgemaakt op mooie schalen en we dekken de tafels graag zo feestelijk mogelijk. Voor kleinere, take away opdrachten, maken we gebruik van recyclebare wegwerpschalen die er ook nog eens mooi en verzorgd uit zien.